سردرد به عنوان یک درد ناشی از سر یا گردن قسمت فوقانی بدن تعریف می شود. درد از بافت ها و ساختارهایی نشات می گیرد که جمجمه یا مغز را احاطه کرده اند ، زیرا خود مغز هیچ اعصابی ندارد که به احساس درد منجر شود.
لایه نازک بافت ( پوشش استخوان ) که استخوان ها، ماهیچه ها، چشم ها و گوش ها را احاطه می کند، و بافت نازکی که سطح مغز و نخاع را پوشش می دهند ( مننژها )، شریان ها، رگ ها و اعصاب همگی می توانند ملتهب و باعث سردرد شوند. درد ممکن است یک درد خفیف، تیز، لرزان، ثابت، آرام، ملایم، یا شدید باشد.
انواع سردرد
۱)سردردهای اولیه
میگرن: سردردهای میگرنی هم در کودکان و هم در بزرگسالان بوجود می آیند. قبل از بلوغ، پسران و دختران به طور مساوی به میگرن مبتلا می شوند اما پس از این دوران، شیوع میگرن در زنان بیشتر از مردان است.
سردردهای تنشی: سردردهای تنشی شایع ترین نوع سردردهای اولیه هستند. این نوع سردردها بیشتر در زنان دیده می شوند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در کشورهای توسعه یافته، ۱ نفر از هر ۲۰ نفر مبتلا به سردرد تنشی روزانه است.
علیرغم اینکه سردردهای تنشی از شایع ترین انواع سردردها هستند با این حال علت آنها ناشناخته است. محتمل ترین علت، انقباض عضلات در برگیرنده جمجمه می باشد. زمانی که این عضلات تحت فشار قرار می گیرند، دچار التهاب شده و به اسپاسم می روند که همین موضوع منجر به ایجاد درد می شود.
برخی افراد معتقدند این نوع سردردها در اثر فشار بر عضلات سر به وجود می آیند. به عنوان مثال این فشارها باعث می شوند عضلات سر دندان ها را محکم روی یکدیگر فشار داده و دچار اسپاسم شوند.
فشار‌های فیزیکی مانند فعالیت های دستی طولانی مدت یا نشستن مداوم پشت میز کامپیوتر نیز می‌توانند علت این دردها باشند. فشارهای روحی نیز ممکن است باعث بوجود آمدن سردردهای تنشی شوند. چرا که این نوع فشارها نیز می تواند باعث اسپاسم عضلات دربرگیرنده جمجمه شوند.
شایع‌ترین مکان هایی که دچار درد می شوند عبارتند از:
• قاعده سر
جایی که عضلات تراپزیوس گردن به آن متصل هستند
• شقیقه‌ها
که عضلات فک به آن متصل هستند
• پیشانی
اسپاسم عضلات دربرگیرنده جمجمه شوند.

سردردهای خوشه ای: سردردهای خوشه ای از انواع نادر سردرد های اولیه می باشند. این نوع از سردردها اغلب در مردان و در اواخر دهه دوم زندگی دیده می شوند. با این حال زنان و کودکان نیز ممکن است به این نوع سردردها مبتلا شوند.
سردردهای خوشه ای می توانند بر کیفیت زندگی تاثیر نامطلوبی بگذارند. برخی افراد گاهی دچار سردرد می شوند که پس از مدت کوتاهی بهبود پیدا می کند اما سردردهای طولانی مدت می توانند ناتوان کننده باشند. اگر چه این سردردها تهدید کننده زندگی نیستند اما ممکن است علائم سکته مغزی را تقلید کنند.

2)سردردهای ثانویه
سردردهای ثانویه سردردهایی هستند که به علت مشکلات ساختاری یا عفونی زمینه‌ای بوجود می آیند. این مشکلات طیف وسیعی از بیماری ها از دندان درد و عفونت دندانی و درد ناشی از سینوس ها گرفته تا بیماری های تهدید کننده حیات نظیر خونریزی، عفونت مغزی یا مننژیت را در بر می‌گیرند.
سردردهای ناشی از ضربه نیز جزو سردردهای ثانویه طبقه بندی می شوند. سردردهای ثانویه همچنین سردردهای ناشی از سوء مصرف مواد یا استفاده ی بیش از حد از مسکن ها را نیز شامل می شوند.
سردردهای ناشی از مصرف الکل نیز جزو سردردهای ثانویه می باشند. افرادی که بیش از حد الکل مصرف می کنند ممکن است به دلیل دهیدراتاسیون ناشی از الکل، با سردرد از خواب بیدار شوند.

۳) نورالژی‌های جمجمه‌ای، درد صورت و دیگر انواع سردردها
نورالژی به معنی درد عصب می باشد. نورالژی جمجمه ای توصیف کننده التهاب یکی از ۱۲ عصب مغزی است که پیام های حرکتی و حسی نظیر درد را از مغز به گردن منتقل می کنند. شاید شایع ترین نورالژی شناخته شده، نورالژی تری ژمینال باشد که در عصب ۵ام مغزی بوجود می آید. این عصب حس صورت را تامین می کند و در صورت التهاب می تواند باعث درد شدید آن شود.
درمان طبیعی سردرد با داروهای گیاهی و طب سنتی
درمان سینوزیت با بخور بابونه: یک مشت گل بابونه و سبزی نعنا و یا دو قاشق غذاخوری پودر ان را رو داخل دستگاه بخور یا قابلمه آب می ریزید و به مدت 20 دقیقه بخور با دم و بازدم شدید انجام میدید.دربین بخور هروقت چرک و عفونت در مخاط بینی زیاد شد آن رو خالی میکنیدو دوباره بخور رو ادامه می دید تاچرک و عفونت حسابی از بینی شما خارج شود.
نعنا عطر تندی دارد؛ این عطر تند و خواص ضد التهاب گیاه نعنا به آرام کردنِ لایه مخاطیِ دستگاه تنفسی کمک می‌کند و بابونه هم خاصیت آنتی بیوتیکی قوی در درمان سینوزیت دارد و التهاب مجرای تنفسیتان را از بین می‌برد.این روش را به مدت یک ماه یک روز در میان انجام بدهیدبه صورت قطعی هم سینوزیت وهم گوش درد،گلودرد،سردرد که همه ناشی از سینوزیت هست به طور قطع درمان میشود. در ضمن یک قاشق چایخوری پودر گل بابونه ی خشک و یک قاشق چایخوری نعنا رو مثل چایی 10 دقیقه دم کنید،روزی 2 لیوان مصرف کنید.
سرکه درمانی برای سردردهای میگرنی: استنشاق سرکه یکی از راه های تسکین سردردهای میگرنی است. به مقدار مساوی از سرکه و آب با هم مخلوط کنید و بگذارید به جوش آید. بخور حاصل از آن را استنشاق کنید تا سردرد شما تسکین یابد. همچنین می توانید لیف حمام خود را از سرکه خیس کنید و بگذارید 20 دقیقه داخل یخچال باقی بماند. سپس با کمی فشار از آن بر روی سر و گردن استفاده کنید که این می تواند نوعی ماساژ مؤثر برای تسکین سردردهای میگرنی باشد.
روغن اسطوخودوس:یکی از درمان محبوب، روغن اسطوخودوس خواهد بود. همانطور که احتمالا می دانید عطر روغن اسطوخودوس عالی است و به درمان سردرد کمک می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *